Tuesday, August 30, 2011

7.ay ve bir çok ilk

Az yazı bol fotoğraf olacak, Defne'yle dopdolu geçen günler ve gecelerden biraz zaman çalıp  tarihe not düşmeye çalışacağım...


Defnecim bugün tam yedi aylık oldun, tam yedi ay oldu kollarımdasın dünyanın en mutlu insanıyım sayende..


Doktor kontrolündeydik çarşamba. Son bir kaç aydır olduğu gibi bu ay da biraz erken gittik. Ne sevimliydin Altan amcan seni muayene ederken, hiç problem çıkartmıyorsun girdiğin her ortama hemen uyum sağlıyorsun bu özelliğinle  gurur duyuyorum tatlım. 680 gr alarak doktordan kocaman bir aferini kaptık seninle, 7830 gr ve 70 cm olmuşsun kuzucuk,  sadece sütümle geçen son aydı bu ay artık ek gıdaya geçebilirmişiz. Annen çok heyecanlı, ödevini aldı çok çalışıyor başarılı olmak için. 
Bu bayram tatilinde geçeceğiz bakalım, annen sırf o yüzden hiçbiryere gitmedi seninle başbaşa geçirmek istedi ilk bayramınızı. 


Motor gelişimin düzeltilmiş yaşına göre gidiyor,  arayı ne zaman kapatacağını ilk yıl içinde görecekmişiz, kilo ve boy olarak kapadın ama olsun hiç acelemiz yok değil mi tatlım... 


Cumartesi günü  ilk kez kan ve idrar örneği verdin. Kan alınırken tahminimden az ağladın aferin sana benim cesur bebeğim. İdrar içinse bizi 3 saat kadar hastanede beklettin iki kez torba değiştirdik ama sonunda başardık değil mi ? 


Sonuçlardan ise hiç hoşlanmadık sulugözlü  annen yine ağladı  :( 
Doktorun yurtdışında olduğundan biz de nöbetçi doktora gittik demir depoların boşalmış annecim biliyorum o hiç sevmediğin ve seni ağlatmamak için çoğu zaman doğru düzgün içiremediğimiz demir ilacını illa ve mutlaka içmen gerekiyormuş. 
Üzgünüz ama demir ilacını akıtmadan püskürtmeden ve mümkünse ağlamadan içmelisin tatlım.Annen  çok üzüldü kendini suçladı ağladı. Tatil sonrası doktorunla detaylı görüşecekler. 






Canım kızım sana ne yazsam ne kadar yazsam yetmez duygularımı anlatmaya. 7. ayın ve ilk bayramın kutlu olsun meleğim. Defne kokulu nice bayramlara... Seni çok ama çoook seviyorum..






1 comment:

  1. Yerim o ayaklarını senin :) maaşallah sana :) annesi üzülme birşeylerin içinde ver damlayı bir kaşıkla azda süt ekle belki daha iyi olur ;) az yazı bol foto yerine az foto bol yazı gördük :)))) gölgeler çok hoş :)

    ReplyDelete